Rimpels en verslapte huid - Wat betekenen rimpels en een verslapte huid, oorzaak en hoe behandelen


Een rimpel of verslapte huid ontstaat naarmate elastine en collageen afnemen. Dit proces wordt al gestart op het 25e levensjaar. Een rimpel zou je kunnen zien als een tijdelijke of permanente ‘vouw’ in de huid. De verslapte huid wordt vaak het meest zichtbaar bij de bovenoogleden, kaaklijn en de hals.


Hoe ontstaan rimpels en een verslapte huid?

rimpels en verslapte huidRimpels ontstaan door verschillende factoren. Zo is er natuurlijk afname van elastine en collageen wat de huid minder stevig maakt, maar rimpels kunnen ook ontstaan door de activiteit van de mimische spieren in het gezicht. Denk hierbij aan de fronsrimpel of kraaienpootjes. Huidverslapping ontstaat door het verslappen van dieper gelegen bindweefsel bandjes. Deze ‘bandjes’ houden normaal huidstructuren zoals vetdeeltjes bij elkaar. Deze bandjes verslappen door vermindering van vetweefsel en elastine en collageen, waardoor dit aan de buitenkant zichtbaar wordt als huidverslapping.


Rimpels en verslapte huid behandelen

Vrijblijvend consult
Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

Productgebruik
Naast de juiste behandeling is het natuurlijk aan te raden de huid dagelijks te verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het optimaal voeden van de huid en voor het voorkomen van verdere aging. De producten van Dermaquest bevatten hoogwaardige ingrediënten en er kan een pakket op maat worden geadviseerd. Door het gebruik van verschillende productlijnen kunnen de producten zo samengesteld worden dat alle ongemakken aangepakt kunnen worden.

Microdermabrasie
De microdermabrasie maakt gebruik van een handstuk die  in 3 verschillende richtingen over de huid wordt bewogen. Hieruit komen steriele kristallen die ervoor zorgen dat de bovenste ‘dode’ huidlaag effectief wordt verwijderd. Door het handstuk wat ook een vacuuümtrekking bevat vindt er beweging tussen de verschillende huidlagen plaats wat een positieve werking heeft op de stimulatie van collageen en elastine. De huid is fris en in staat alle werkstoffen van producten goed op te nemen.

Peeling
Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. De peeling stimuleerd de aanmaak van collageen en elastine, verdikt de huid en richt zich ook direct op het egaliseren van de huid door verminderen van pigmentatie. Grove poriën zullen verfijnen en de huid ziet er weer fris en egaal uit.Ook zijn onze peelings  veilig voor het behandelen van de donkere huid.

Dermapen
De opvolger van de ‘dermaroller’. De dermapen maakt dmv naaldjes kleine gaatjes in de huid. De diepte hiervan hangt af van wat je wilt bereiken met de behandeling. De huid wordt op de geselecteerde diepte gestimuleerd tot natuurlijk herstel. Dit is bewezen een positieve werking te hebben op rimpels. Het voordeel van de dermapen is dat de diepte van de naaldjes ook tussentijds de behandeling kan worden aangepast. Zo kun je op specifieke plekken de behandeling nog iets intensiever maken.


Vrijblijvende Huidanalyse

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid den haag instagram huid den haag

© 2021 Huid Den Haag - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact