Acne - Wat is acne, oorzaak en hoe behandelen


Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Het kenmerkt zich door talgophopingen in de huid die kunnen ontsteken. Acne kan voorkomen op het gezicht, maar ook op de rug, het decolleté of andere plekken van het lichaam. Er bestaan verschillende vormen van acne. Zo kun je last hebben van veel verstoppingen die niet ontsteken, zoals comedonen (mee-eters). Maar je kunt ook last hebben van grote ontstekingen die pijnlijk zijn en littekens achter kunnen laten. Om te voorkomen dat acne blijvende schade in de huid achterlaat zijn behandelingen zo vroeg mogelijk te adviseren.


Hoe ontstaat acne?

acne

De huid kan bijvoorbeeld teveel talg aanmaken, waardoor poriën verstopt raken en kunnen ontsteken. Ook kan de huid verdikt zijn, waardoor de dode huidcellen niet goed afschilferen. De talg die aangemaakt wordt kan de huid niet makkelijk uit en hoopt zich op in de porie. Dit kan leiden tot een ontsteking. Het ontstaan van acne kan beïnvloed worden door genetische factoren, hormonale factoren, stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid.


Acne behandelen

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk om zowel overmatig acne te voorkomen, aanwezige acne te behandelen en eventuele schade (littekens) na acne te verminderen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Vrijblijvend consult
Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

Productgebruik
Naast een geschikte behandeling is het erg belangrijk de huid met acne elke dag te verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld de acne tegen te gaan. De huid kan met de producten goed gereinigd worden en verlengd het effect van de behandeling en de tussenperiode aanzienlijk.

Manuele reiniging
De huidtherapeut reinigt de huid met aangepaste producten en verwijderd de onzuiverheden. Deze behandeling is uit te breiden met een intensief masker. Hiernaast wordt advies gegeven hoe de huid het beste verzorgt kan worden.

Microdermabrasie
Hierbij wordt de bovenste ‘dode’ huidlaag effectief verwijderd. De huid is hierna in staat om producten goed op te nemen en de talg beter af te voeren.

Peeling
Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. De aanwezige onzuiverheden worden aangepakt en het ontstaan van nieuwe verstoppingen wordt voorkomen. Een peeling werkt ook effectief op verkleuringen in de huid die zijn ontstaan door acne.

Dermapen of medische laser
De dermapen of laser wordt toegepast om de schade (littekens, rode vlekjes en donkere plekken) na acne te behandelen. Er worden kleine gaatjes gemaakt in de huid, waardoor de huid daar activeert en nieuw bindweefsel vormt. De littekens worden zo vanuit de bodem aangepakt wat als resultaat geeft dat de littekens verminderen of verdwijnen en andere vlekjes vervagen.


Vergoeding zorgverzekeraar

Het is mogelijk dat de behandelingen voor acne vergoed worden door de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en polis. Het kan zijn dat er een verwijsbrief van de huisarts nodig is voor de vergoeding. Al onze huidtherapeuten zijn AGB- kwaliteitsgeregistreerd. Zij beschikken over vernieuwde kennis en vakbekwaamheid om de behandelingen uit te voeren. Wij helpen u graag tijdens het consult om uit te zoeken op welke vergoeding u recht heeft voor de acnebehandelingen.

Disclaimer
Resultaten verschillen per persoon en zijn afhankelijk van diverse factoren, waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u altijd goed informeren bij de specialist over de behandelmethodes in combinatie met uw verwachtingspatroon.

Vrijblijvende Huidanalyse
Vergoeding verzekeraarControleer of jouw zorgverzekeraar vergoed

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid den haag instagram huid den haag

© 2021 Huid Den Haag - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact